Қалалық қоғамдық-саяси газет

Ақмешіт апталығы

Газет 1994 жылдан бастап шығады
» » » ҚЫСТА ПІСКЕН ЖЕМІС-ЖИДЕКТІ ҚАЛАЙ ТАҢДАУ КЕРЕК?

ҚЫСТА ПІСКЕН ЖЕМІС-ЖИДЕКТІ ҚАЛАЙ ТАҢДАУ КЕРЕК?

   Қыстың күні жеміс-жидек сөрелері жаздағыдан да жайнап кетеді. Себебі бұл кезде өзге елдерден экзотикалық жеміс-жидектер жеткізіледі.
Мандариндер – жаңажылдық мейрамның символы. Ең дәмдісі Испанияның мандариндері. Олар басқаларынан ірілеу, ашық қызғылт болады. Түріктердің мандарині жасыл-сарғыш келеді. Олар қышқылдау, сүйегі көп. Ал Абхазияның мандариндері ұсақтау әрі қабығы да жұқа.
 
Ананастың сапасы оның қалай жеткізілгендігіне байланысты. Негізінен ананас ұшақпен жеткізіледі. Оның сапасын сондай-ақ жасыл әрі қатты жапырақтарынан білуге болады.
 
Анарды қабығына қарап таңдаңыз. Оның түсі қанық қызыл, кейде қызғылт болады. Құрманың піскені жұмсақ болады. Қаттысын тоңазытқышқа салып, кейін жібіту керек. 

http://reactor.inform.kz/kz
15 желтоқсан 2017 ж. 1 547 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№39 (1640)

26 мамыр 2020 ж.

№38 (1639)

23 мамыр 2020 ж.

№37 (1638)

19 мамыр 2020 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Мамыр 2020    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Суреттер сөйлейдi

ТҮНГІ ҚЫЗЫЛОРДА
01 қараша 2017 ж. 10 014 0
  • Акимата Кызылординской области
  • Сайт президента
  • Нұрлы жол
  • Рухани Жаңғыру
  • Жаңғыру 30
  • Egov
  • Digital Kazakhstan
  • Нақты қадам