Қалалық қоғамдық-саяси газет

Ақмешіт апталығы

Газет 1994 жылдан бастап шығады
» » » ҚЫСТА ПІСКЕН ЖЕМІС-ЖИДЕКТІ ҚАЛАЙ ТАҢДАУ КЕРЕК?

ҚЫСТА ПІСКЕН ЖЕМІС-ЖИДЕКТІ ҚАЛАЙ ТАҢДАУ КЕРЕК?

   Қыстың күні жеміс-жидек сөрелері жаздағыдан да жайнап кетеді. Себебі бұл кезде өзге елдерден экзотикалық жеміс-жидектер жеткізіледі.
Мандариндер – жаңажылдық мейрамның символы. Ең дәмдісі Испанияның мандариндері. Олар басқаларынан ірілеу, ашық қызғылт болады. Түріктердің мандарині жасыл-сарғыш келеді. Олар қышқылдау, сүйегі көп. Ал Абхазияның мандариндері ұсақтау әрі қабығы да жұқа.
 
Ананастың сапасы оның қалай жеткізілгендігіне байланысты. Негізінен ананас ұшақпен жеткізіледі. Оның сапасын сондай-ақ жасыл әрі қатты жапырақтарынан білуге болады.
 
Анарды қабығына қарап таңдаңыз. Оның түсі қанық қызыл, кейде қызғылт болады. Құрманың піскені жұмсақ болады. Қаттысын тоңазытқышқа салып, кейін жібіту керек. 

http://reactor.inform.kz/kz
15 желтоқсан 2017 ж. 1 784 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№58 (1659)

31 шілде 2020 ж.

№57 (1658)

28 шілде 2020 ж.

№56 (1657)

25 шілде 2020 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Тамыз 2020    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Суреттер сөйлейдi

ТҮНГІ ҚЫЗЫЛОРДА
01 қараша 2017 ж. 10 809 0
  • Акимата Кызылординской области
  • Сайт президента
  • Нұрлы жол
  • Рухани Жаңғыру
  • Жаңғыру 30
  • Egov
  • Digital Kazakhstan
  • Нақты қадам