Қалалық қоғамдық-саяси газет

Ақмешіт апталығы

Газет 1994 жылдан бастап шығады
» » » АҒЗАҒА ҚАТТЫ ӘСЕР ЕТЕТІН ЕҢ УЛЫ ӨНІМДЕР

АҒЗАҒА ҚАТТЫ ӘСЕР ЕТЕТІН ЕҢ УЛЫ ӨНІМДЕР

 Кейбір жеміс-жидектер мен өнімдердің ағзаға удай әсер ететіндері бар. Соларға тоқталсақ дейміз.

Саңырауқұлақтар
 
Саңырауқұлақтардың улы түрлері бар екені бәрімізге белгілі. Бірақ олардың жеуге жарамды түрлерінің өзі дұрыс пайдаланбаса адамды улауы мүмкін. Мысал үшін банка жапқанда, дұрыс тұздалмаса уланып қалуыңыз мүмкін. Сондықтан саңырауқұлақтан жасалған тағамдарға аса сақ болған абзал.
  
Бадам (миндаль)
 
Бадам – бұл көпшілік ойлайтындай жаңғақ емес. Бұл пайдалы әрі дәмді дәндердің бірі. Кондитерлік өнімдерге кеңінен қолданылады. Және оның ең жақсысы – ащы бадам. Бірақ ол ащы болған сайын құрамындағы цианид көлемі де арта түседі. Сондықтан оны тұтынар алдында удан тазарту үшін әбден талазап алған дұрыс.

Шие
 
Шие, шабдалы, өрік бадам тұқымдас. Олардың дәндерінде де цианид бар. Олардың улы қосындылары осы ағаштардың жапырақтарында да бар. Сол себепті шие дәнін жарып, жеуге әдеттенбеген дұрыс.
 
Алма
Алма дәндерінде цианид бар. Сондықтан алманы дәнімен қоса жемеу қажет. Алма дәнін көп жеген сайын ағзаның улану деңгейі де артады.
 
Картоп
 
Картоптың жапырағы мен сабағында уыты күшті у бар. Сондықтан оның сабағы мен жапырағын бірден тастау қажет.

Дереккөз: http://www.segodnya.ua
 
02 қараша 2017 ж. 1 119 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№36 (1535)

14 мамыр 2019 ж.

№35 (1534)

09 мамыр 2019 ж.

№34 1533

07 мамыр 2019 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Мамыр 2019    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Суреттер сөйлейдi

ТҮНГІ ҚЫЗЫЛОРДА
01 қараша 2017 ж. 3 282 0
  • Акимата Кызылординской области
  • Сайт президента
  • Нұрлы жол
  • Рухани Жаңғыру
  • Жаңғыру 30
  • Egov
  • Digital Kazakhstan
  • Нақты қадам