Ньюкасл университеті мен Флиндерс университетінің ғалымдары тефлон ыдыстарының денсаулыққа зиянын анықтады. Science of the Total Environment журналында жарияланған жұмыстың деректеріне сәйкес, зақымдану кезінде мұндай өнімдерден микропластиктер бөлінеді.
Тефлон ыдыстарды қолданудың салдарын зерттеу үшін зерттеушілер молекулалық спектрлік талдауды қолданды, сонымен қатар компьютерлік модель жасады. Нәтижелер жабындағы бір жарықшақтың өзі 2,3 миллионға дейін микро және нанопластикалық бөлшектердің бөлінуіне әкелетінін көрсетті. Кейін олар тағамға енуі мүмкін.
Авторлар бұл жұмыс мамандар мен тұтынушыларға күнделікті тамақ дайындау кезінде тефлон пластик бөлшектерінің пайда болу қаупі туралы хабарлау қажеттілігін көрсетеді деп санайды. Сондай-ақ олар адам денсаулығына төнетін қауіпті одан әрі бағалау үшін қосымша эксперименттер жүргізуді жоспарлап отыр.
Жылдам ақпарат алу үшін Facebook, Instagram желілері мен Telegram каналымызға жазылыңыз!